Levend Bloed Analyse

LBA is heel geschikt voor het herkennen van stofwisselings- en immuunsystemen.

Er wordt gewerkt met een preparaat, waarin de witte bloedcellen uren lang actief kunnen blijven. Vandaar dat er wordt gesproken van levend bloed.

Er zijn ruim 30 verschillende vervormingen van de rode bloedcellen mogelijk en diverse soorten witte bloedcellen en andere bloeddeeltjes. Deze beelden worden in de natuurgeneeskunde vaak op heel verschillende wijze verklaard. In deze bijscholing wordt ingegaan op deze stromingen en de uitgangspunten ervan. Maar het meest worden bloedbeelden verklaard vanuit het Hematologische perspectief.

In de meeste andere bijscholingen LBA leert u welke vormen van bloedcelvervormingen er zijn en hoe deze behandelend kunnen worden. Maar wij gaan veel en veel verder. Zo leggen wij uit welke mechanismen er precies voor deze vervormingen verantwoordelijk zijn, volgens de laatste hematologische inzichten. En nog belangrijker is dat wij de oorzaken helemaal uitdiepen.

Er zijn bijvoorbeeld diverse soorten vervormingen van rode bloedcellen die duiden op ijzertekort, maar elk van deze vervormingen kan ook 2 of meer andere oorzaken hebben. U leert hoe u op zoek kunt gaan naar de echte oorzaak. En als bijvoorbeeld ijzertekort is vastgesteld stoppen wij niet bij het voorschrijven van een ijzersupplement. U leert ook wat de oorzaken van ijzertekort kunnen zijn en hoe u erachter komt wat dus de echte verstoring in het lichaam is. In het geval van ijzertekort kun je de oorzaken bijvoorbeeld zoeken in de voeding, maagproblemen, dunne- of dikke darmverstoringen, menstruatie of andere oorzaken van anemie.

Kortom, met alleen het herkennen van een bloedbeeld ben je er niet. Hiervoor is dieper inzicht nodig. Om u op weg te helpen hebben wij daarom een diagnostisch programma gemaakt dat u helpt in de LBA.

Voor diegenen die onze training LBA hebben gevolgd bieden wij twee keer per jaar praktijkdagen, om de lesstof op te frissen en te verdiepen.

Voor het volgen van deze bijscholing wordt kennis van de vrije radicalentest bekend verondersteld. Daarnaast is het bezit van een geschikte donkerveld microscoop een pré.

Prijs: € 400,- excl. lunch, vrijgesteld van BTW.

Deze bijscholing wordt geaccrediteerd door BATC & VBAG op HBO niveau, 2 ec’s

Data:

25-1 & 1-3-2021

Tijdstip: 10:00 tot 17:00
Locatie: Beekbergen bij Apeldoorn