TuINa massage

TuiNa (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de pijlers van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). TuiNa kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaam worden uitgevoerd en heeft zich al 4000 jaar kunnen ontwikkelen tot een zeer effectieve massagevorm. De oorsprong ligt waarschijnlijk in Tibet, ontstaan onder de naam Anmo wat staat voor de technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, kloppen, “knijpen”, draaiende bewegingen etc. De therapeut gebruik zowel zijn vingers, handpalmen, knieën, voeten, vuisten en ellebogen.

Anmo heeft zich in China verder kunnen ontwikkeld als TuiNa therapie en nog later in Japan als Shiatsu.

De massage kan nogal ruw en krachtig lijken, maar het is meer ballet dan oerdans dat op het lichaam plaatsvindt. En zo voelt het ook. TuiNa verbetert de gezondheid van zowel de weefsels als de botten en gewrichten. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn bestreden worden en kan ervoor gezorgd worden dat botten, spieren en gewrichten normaal functioneren. Daarnaast verbetert TuiNa ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verdrijft het gifstoffen uit het lichaam.

TuINa Basic

Voor diegenen die willen kennismaken met TuiNa, zijn de eerste lessen los te volgen. In TuiNa Basic 1, 2 & 3 leer je de basisgrepen van de TuiNa massage.

Deze basisgrepen komen keer op keer terug. Beheers je de basis, dan kun je vervolgens ontspannende massages geven met TuiNa Relax, of rug-, nek-, hoofd-, en schouderklachten behandelen.
 
Volg je de eerste zeven losse lessen, dan heb je de TuiNa masseur opleiding gehaald.

 

Data

Basic 1: 2-10-2020
Basic 2 & 3: 16-10-2020

Locatie: Kruidentuin Marry’s te Beekbergen (bij Apeldoorn)

Kosten: € 145,-  per bijscholing inclusief online training excl. lunch. Vrijgesteld van BTW.