Kennismakingsworkshops
Op 15-8, 16-8 12-9 en 20-9 zijn er weer fantastische kennismakingsworkshops. In ca. 1,5 uur ga je aan de slag in een van de disciplines.

Deelname is gratis, maar opgeven is gewenst gezien een maximaal aantal deelnemers per workshop.

Er zijn proeflessen op Utrecht en Beekbergen. Kijk dus goed waar jou proefles plaatsvindt.

Locaties

De kennismakingsworkshops zijn op de locatie waar de lessen ook worden gegeven, dus in Beekbergen of in Utrecht.
 
Locatie Beekbergen:
Kruidentuin Marry’s
Engeland 25 te Beekbergen
 
Locatie Utrecht:
Urban Outka
Zonnebaan 18 te Utrecht

Kennismaking Basis Chinese geneeskunde

Chinese geneeskunde lijkt misschien heel abstract, maar als je de basis kent is het eigenlijk heel logisch vooral als je TCM diagnoses ook Westerse kunt begrijpen. Zo kan een Maag een energieoverschot hebben wat zich uit als brandend maagzuur, of een energietekort waardoor je indigestie krijgt. Met kruiden, massage of acupunctuur kan dit vervolgens behandeld worden.

Kom kennis maken met een geneeswijze die erkend is door de WHO. Uniek aan onze lesmethode is dat wij TCM ook Westers uitleggen!

Locatie: Beekbergen
Docent: Bert Bouwman

TCM Herborist

Geneeskrachtige kruiden groeien overal om ons heen en in de fytotherapie leer je alles over werkzame stoffen, maar weinig diagnostiek. In de studie Chinese kruiden leer je veel diagnostiek en Chinese kruiden, maar niets over onze lokale planten. De opleiding TCM Herborist combineert beide. Diagnostiek volgens de Chinese geneeskunde en behandelen met inheemse kruiden.

Tijdens deze kennismakingsworkshop gaan we een kruidenformule maken voor een veel voorkomende klacht. We kijken naar de Westerse en Chinese eigenschappen van inheemse kruiden en laten zien hoe ze harmonieus samenwerken.

Locatie: Beekbergen
Docent: Bert Bouwman

Kennismaking Qigong

Wekelijks worden er Wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over de gezonde effecten van Qigong. Het is niet voor niets een vast onderdeel van de Chinese geneeskunde.
 
In de kennismakingsworkshop laat Luigi Kwas je Qigong ervaren, zoals deze is bedoeld. In een grote variatie aan oefeningen en technieken, gericht op het laten stromen van Qi.
 
Deze kennismakingsworkshop is een opzet naar ons basisjaar Qigong waarin je een groot scala aan Qigongtechnieken leert om de rest van je leven uit te kunnen putten. Dit basisjaar kan al dan niet worden gecombineerd met de propadeuse Chinese geneeskunde.
 
Locatie: Utrecht
Docent: Luigi Kwas

Cranio Reflex

Met Reflexologie wordt veel gewerkt op blokkades in de fascia (bindweefsel) om ontspanning, meer energie, etc. te bewerkstelligen.

Veel van de blokkades in het bindweefsel ontstaan vanuit blokkades in de cranio sacrale ritmes. De pulsering van vloeistoffen in de rug heeft effect op het hele lichaam en is tot in de voeten te voelen.

In deze proefles laten we je de cranio sacrale ritmes voelen en leer je ze te beïnvloeden met reflextechnieken.

Locatie: Utrecht
Docent: Nathalie van Opstal

Kennismaking Nutrifysica

Gebruik je dagelijkse voeding als medicijn, juist bij ernstige ziekten.We gaan je geen dieet aanprijzen, maar een gezonde voeding op basis van Westerse en Chinees geneeskundige principes, afgestemd op jou persoonlijk.

We gaan het hebben over gezonde voeding, hoe voeding voor jou voelt en wat het met jou doet.  Met kennis en begrip, maar vooral ook met het kunnen waarnemen wat voeding met je doet  kun je vanuit jezelf kiezen welke voeding bij jou past.

De impact van gezonde voeding merk je als je energie weer terugkomt. 

Locatie: Utrecht
Docent: Katinka Hagenaar

Natuurgeneeskunde

Onze gezondheid is gebaseerd op een aantal fundamenten: goede ademhaling, voldoende water, voldoende oliën, vetten, mineralen en vitamines, een gezond voedingspatroon, lichaamsbeweging en ritmiek. Maar hoe weet je dat deze balansen goed zijn?
 
In deze kennismakingsworkshop gaan we al deze aspecten combineren, Aan de hand van goede diagnostiek laten we zien hoe effectief het kan zijn om te starten met een goed fundament in plaats van talloze losse supplementen in te nemen die elk op zich wel gezond kunnen zijn, maar wat heb jij nou echt nodig?

In deze les worden de scholingen ontzuren, celzouten, ademhaling, bloedanalyse en diagnostiek gecombineerd.
 

Locatie: Beekbergen
Docent: Bas ten Velde

Online proeflessen

Ter aanvulling op de kennismakingsworkshops geven we ook online een aantal proeflessen waarin je kennis kunt maken met onze vakgebieden.

We werken hierbij vanuit een casus en laten zien hoe diagnostiek en behandeling gecombineerd worden.

 Proefles ontzuren
Hierbij staan de ontgifting en mineraalhuishouding centraal. Als deze ontregeld zijn kunnen er tal van klachten ontstaan.

Proefles Mineralentekorten en celzouten
Er zijn diverse soorten mineralen en sporenelementen waar we een tekort aan kunnen hebben. De vorm waarin we deze innemen bepaalt niet alleen de opneembaarheid, maar ook de werking.

Proefles bloedanalyse
Het bloed vertelt veel over de fysieke gezondheid. In deze proefles laten we de mogelijkheden van bloedanalyse zien.
 
Proefles Ademhaling
De invloed van ademhaling op onze fysieke en mentale gezondheid is enorm. We gaan hierbij de invloed van ademhaling op hartpalpaties bespreken.
 
Proefles Westerse en Chinese natuurgeneeskunde gecombineerd
Bij de meeste cliënten vullen de Westerse en TCM diagnose elkaar goed aan. Hoe je beide combineert en een TCM diagnose Westers kunt uitleggen laten we in deze les zien.
 
Locatie: Online via Zoom
Duur: 1-1,5 uur
Docent: Bas ten Velde
Graag hieronder aanmelden, zodat we je de link naar de zoomruimte kunnen sturen.