TCM: Cupping level 1 & 2

Cupping (cuppen zetten) is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak.

Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

Je leert de TCM werking van het cuppen en de stagnaties op te heffen op de driewarmer.

Indicatie:
• hoofdpijn en migraine
• schouderklachten
• frozen shoulder
• armklachten
• rugklachten
• stress gerelateerde spierspanning klachten
• sportblessure

De techniek welke we gebruiken is een combinatie van oeroude Chinese en moderne meer afgeleide van de bindweefsel behandel technieken. De bewegende cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q. spierverloop en de energiebanen.

Met de cup kan je de kracht/vacuüm goed doseren. Daarnaast leer je het statisch cuppen met glazen cups. Het zogenaamde vuur cuppen (oude traditionele methode) en het werken met de kunststof cups (de moderne methode).

De eerste paar keren kan de behandeling pijnlijk zijn, omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar tot nu toe is het wel één van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning super snel te verminderen. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken wordt de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandelend gebied min of meer wordt verdoofd.

Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling is, wat na drie dagen weer compleet weg getrokken is. Na de behandeling zijn blauwe soms paarse plekken normaal, deze verdwijnen na verloop van een aantal dagen vanzelf, gelijk met de klachten.

Deze bijscholing bestaat uit één dag online training, aangevuld met één praktijkdag op onderstaande data.

Kosten: € 145,- per dag inclusief cursusmateriaal, exclusief lunch.

Data: 19 oktober 2018 (Level 1)
Data: 25 januari 2019 (Level 2)
Tijdstip: 10:00 tot 17:00
Locatie: Beekbergen bij Apeldoorn
Voor deze bijscholing wordt accreditatie door BATC, VBAG, LNVG & NVST op HBO niveau aangevraagd.