Cranio Reflex Plus - Cranio sacraal therapie voor de Voetreflexologen

Cranio Sacraal Therapie

Cranio sacraal therapie is een effectieve therapie waarbij met overwegend zachte technieken meer mobiliteit en ontspanning in het lichaam wordt gecreëerd. Bij Cranio sacraal therapie worden niet alleen de klacht(en), maar ook de mogelijke oorzaken mee behandeld.

Cranio Reflex Pro

In de driejarige opleiding Cranio Reflex Pro wordt het beste van voetreflexologie, Cranio sacraal therapie en Chinese geneeskunde gecombineerd om vanuit verschillende disciplines te kunnen werken aan de fascia, bindweefsel en vloeistofstromingen door het lichaam.

Instroom voor Voetreflextherapeuten

Heb je al een afgeronde reflexologieopleiding, dan hoef je dit niet te herhalen en kun je je vaardigheden aanvullen met cranio sacraal technieken en een stukje Chinese geneeskunde.

In deze 7-daagse bijscholing leer je de basis van de cranio sacraal technieken en het carnio sacrale ritme te beïnvloeden via voetmassagetechnieken.

Cranio Sacraal therapie

Rondom het centrale zenuwstelsel, van hersenen tot sacrum, bevinden zich de hersenvliezen waartussen hersenvloeistof stroomt. Deze hersenvloeistof beweegt zich in ritmische pulseringen die ook de vliezen ritmisch doen bewegen. Het cranio sacrale ritme wordt algemeen beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel. Het is onze levensenergie! Deze pulsaties worden door de wervelkolom gestuurd en via de zenuwbanen worden deze impulsen naar de rest van het lichaam geleid. Het ritme wordt via de fascia ( de geheugenbank van onze geschiedenis) aan het hele lichaam doorgegeven.

Het cranio-sacrale systeem (schedelbeenderen, wervelkolom, vliezen, hersenvochten, bindweefsel hypofyse en epifyse) werkt samen met het andere fysiologische systemen (ademhaling, hart en bloedvaten, zenuwstelsel) en beïnvloedt zo iedere cel van het lichaam. Harmonische pulsaties zijn dus een weerspiegeling van de vitaliteit en balans van lichaam en geest.

Bij verwonding, trauma, emotionele en psychische verstoringen wordt het natuurlijk ritme van deze pulsatie verstoord en leidt tot een breed scala aan symptomen zoals orgaanproblemen, hoofdpijn, schouderpijn, rugpijn, of andere pijnklachten, bewegings- en coördinatieproblemen, hormonale problemen, slaaploosheid, stress, diverse klachten bij kinderen, etc.

De craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als een geheel met het bindweefsel als verbindend element. Door dit weefsel van de voeten naar de schedel te volgen, voelt de therapeut waar de verstoringen zitten. Met zachte technieken en subtiele bewegingen bevordert de therapeut het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Chinese Geneeskunde

Om de fascia en de stromingen van vochten en meridianen goed te kunnen begrijpen leer je ook nog een stukje Chinese geneeskunde. Uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde is dat alles in de natuur, dus ook de mens, een vorm van Qi (levensenergie) is die zich voordoet in vastere of ijlere vorm. Zo bestaat ons lichaam uit een materiële vorm van Qi en onze emoties en gedachten uit een niet-materiële vorm van Qi. Harmoniseren en vitaliseren van de levensenergie stelt het lichaam in staat zich te herstellen en in evenwicht te komen met zichzelf en zijn omgeving.

De plus (de pro) in deze opleiding

In deze 7-daagse bijscholing leer je de basistechnieken van de Cranio sacraaltherapie. Hierna bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar het tweede jaar Cranio Reflex Pro. Binnen deze opleiding leert u basis cranio sacraal technieken combineren met cranio sacraal massagetechnieken op de voet. U leert te communiceren met de fascia en het cranio sacraal ritme van het lichaam via het lichaam en op de voet. Door de disbalansen in de pulsering te voelen heb je een invloedrijke ingang op weg naar gezondheid en vitaliteit.

Hierdoor ontwikkelt u een diepere bewerking van de aangedane reflexzones op de voet en leert u dit via de cranio sacraal technieken te checken en te corrigeren. Resultaat is een krachtige methode die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert. Een inleiding in de TCM (Traditional Chinese Medicine ) gaat u op weg helpen hoe Qi en het Cranio sacrale systeem met elkaar verbonden zijn. Dit alles op HBO niveau.

Bijzonder is...

De ritmische "impulsen van energie" de primaire uitingsvorm van de levenskracht in ons- vinden hun oorsprong in de hersenen en het ruggenmerg en de hen omringende vloeistoffen.

Ze worden door het craniosacrale systeem door het hele lichaam verspreid.

Bij een behandeling zul je de gezondheidstoestand van het lichaam ontdekken door het voelen van de pulseringen in de voet.

De geoefende cs reflexoloog met een goed geoefend gevoel voor palpatie kan het zelfde resultaat bereiken als de osteopaat door de voetbeenderen te behandelen waar schedel en sacrum worden gereflecteerd op specifieke punten. Je voelt zones met ophoping of beperking in functioneren in wel deel van het lichaam dan ook. Je voelt de disbalans van de golfbeweging.

Net als onze andere opleidingen bestaat de opleiding Cranio Reflex Plus uit een online training met video's, quizzen en opdrachten, aangevuld met praktijkdagen.

Data: 149, 15-9, 28-9, 29-9, 19-10, 2-11 & 30-11 (examen)
Tijdstip: 10:00 tot 17:00

Prijs: € 895,- excl. BTW & lunch
Locatie: Utrecht
Deze bijscholing wordt geaccrediteerd door KTNO en VNRT.