Movements of the souls

Vanuit het verstand bekeken bestaat de werkelijkheid uit de tienduizend dingen. Vanuit het hart bekeken is er slechts 1 realiteit. (Nin Sheng)

Health
Gezondheid binnen de TCM wordt vaak gezien als een balans tussen Yin en Yang, een balans tussen de vijf elementen, een balans tussen de vijf zielen, je vijf krachten en je vijf emoties. Wanneer iemand in balans is kun je dat zien, hij of zij straalt. We zien een gezonde vitale Shen. Een harmonieuze Shen beweegt het lichaam in een bepaalde richting, wat resulteert in een aantrekkelijke uitstraling.

Illness
In de ziekte oorzaken zien we dat interne ziektes vaak omschreven staan als een onbalans binnen de vijf elementen, vaak veroorzaakt door een langdurige of heftige emotie. Is dat altijd zo? Of zou het ook een conflict of onbalans tussen de zielen kunnen zijn? Wat gebeurt er bijvoorbeeld allemaal met onze zielen als je een conflict hebt tussen je (on)bewuste voelen en je (on)bewuste denken. Een conflict op de hart en nier as. Een conflict tussen je innerlijke wijsheid en je conditionering. 1 ding is zeker je lichaam laat het zien, jouw zielen bewegen je lichaam in een bepaalde richting, dit creëert een gedrag met bijbehorende emotie. We zien aan je lijf de onbalans in de Shen.

De workshop
In deze workshop worden de invloeden van de zielen op de beweging van het lichaam aan de hand van voorbeelden aangegeven. Je kunt live zien als iemand in een bepaalde houding wordt gezet, dat dit ook de bijbehorende emoties opwekt bij die persoon. Een interessante vraag zou dus kunnen zijn: kun je met je lichaam je emoties en je de zielen beïnvloeden?

Een boeiend verhaal over (on)bewuste processen in je lijf.

Deze bijscholing bestaat uit 1 cursusdag zonder online scholing.

Kosten: € 95,- inclusief cursusmateriaal, exclusief lunch.

Data: 26 mei 2018
Tijdstip: van 10:00 tot 17:00

Locatie: Beekbergen bij Apeldoorn
Accreditatie: is aangevraagd bij BATC, VBAG, LNVG & NVST en Zhong op HBO niveau, 0,5 EC's