TuiNa Belly & breast

'Der Tod sitzt im Darm' (de dood zit in de darm) is een veel gehoorde uitspraak van Hippokrates in Duitsland. Deze uitspraak geeft aan hoe belangrijk de darm is. De darmfunctie kun je goed ondersteunen door de buik te masseren. In onze buik bevindt zich het energiecentrum van ons lichaam en gevoelens en emoties worden vaak als eerste in onze buik gevoeld. Spreekwoorden spelen hier ook mooi op in, denk maar eens aan de uitspraak "vlinders in de buik" of "een steen op de maag hebben".

Het doel van een buikmassage is het loslaten van spanningen in de buik. Hierdoor ontstaat een verdieping van de ademhaling, de zogenaamde buikademhaling en een verbetering van onze spijsvertering. Hierdoor zullen spanningsklachten verminderen en zal je cliënt zich bewust worden van het spanningsniveau in zijn of haar lichaam.

Rond 70% van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Met een oppervlakte van 200 m2 is de darm het grootste afweerorgaan in het lichaam. Die kan dus zo af en toe wel eens een massage of behandeling gebruiken en je zult versteld staan wat de impact hiervan op je welbevinden is.

Je leert de behandeling zo te geven dat een drukkend gevoel in de bovenbuik verdwijnt. Het ontlastingspatroon verbetert. De lichaamshouding beter wordt door herstel van de stand van de wervels, waardoor hoofdpijn, nek- en rugpijn kunnen verdwijnen. Door een betere doorbloeding zullen aambeien minder worden. Er volgt een lichamelijke en geestelijke ontspanning, een betere nachtrust en een gezonde eetlust. Dit alles naar Chinese energetica vertaald.

In deze bijscholing wordt een actieve werkhouding verwacht. In het online gedeelte wordt de theorie uitgelegd, zodat op de praktijkdag helemaal gericht kan zijn op het oefenen van de massagetechnieken en echt leert diepe ontspannende massages te geven.

Kosten: € 145,- inclusief cursusmateriaal, exclusief lunch.

Data: 15 maart 2019
Tijdstip: 10:00 tot 17:00
Locatie: Beekbergen bij Apeldoorn
Voor deze bijscholing wordt accreditatie door BATC, VBAG, LNVG & NVST op HBO niveau aangevraagd.