Opleiding Veterinaire acupressuur en kruiden- therapeut voor paarden.

inhoud jaar 1

Dit jaar is gericht op het behandelen van paarden, het ontwikkelen van je gevoel wat betreft de meridianen en de acupunctuurpunten en de basis theorie van de Chinese geneeskunde. Hetgeen wat aan bod zal komen is het behandelen van de acupunctuurpunten met zachte aanraking van de handen, moxa, het behandelen van de acupunctuurpunten met Acu-Cream en guasha. De zachte manier van behandelen is ontstaan vanuit de zachte techniek die gebruikt wordt in de Cranio- sacraal therapie. Juist een zachte techniek werkt op een heel diep niveau bij paarden. Naast het behandelen komt de Chinese diagnose aan bod, essentiële oliën en basis kruidenleer. De Chinese kijk op gezondheid is heel anders dan dat we die westers kennen, het kost daarom ook tijd om het te leren begrijpen en om het westerse om te kunnen denken naar het Chinese. De TCM is er vooral op gericht om de disbalans in het lichaam op te sporen en daarnaast is preventie heel belangrijk. De theorie is er dus op gericht om hier meer inzicht in te krijgen.

Hieronder treft u een uiteenzetting over de inhoudelijke invulling van de theorie en   praktijkdagen

Toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding:

Basis anatomische kennis van het paard is een pre. 

Lestijden:

 

Van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Prijs voor deze acupressuur opleiding:

€ 1695,=

Doel:

Mensen opleiden tot volwaardig veterinair therapeut voor paarden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

Nieuwe opleidingsdata 2022 volgen.

inhoud jaar 2

Dit is een jaar waarin je de Chinese kruiden en de Westerse kruiden veilig en bewust leert toe te passen bij veel voorkomende ziektebeelden.

De leerstof is meteen toepasbaar en kan ook ingezet worden naast de behandeling met acupressuur of daar waar je met acupressuur of je eigen therapie de klachten niet voldoende kan oplossen. Met andere woorden, de kruiden geven je de mogelijkheid om je eigen behandeling te versterken.

Ook ga je dit jaar dieper in op de syndromen

Elke lesdag bespreken we minimaal 1 casus

Het werken met de kruiden is er net als met de Acupressuur op gericht om de balans in het hele lichaam te herstellen en niet enkel te werken op de klacht.

Hieronder treft u een uiteenzetting over de inhoudelijke invulling van de theorie en   praktijkdagen

Toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding:

Afgeronde opleiding basis kennis Chinese geneeskunde, of deze opleiding volgen. Acupuncturist zijn of Acupressuur of Shiatsu beoefenaar

Lestijden: 

 

10.00-17.00 uur

Prijs voor deze acupressuur opleiding:

€ 1695,=

Doel:


Mensen opleiden tot volwaardig veterinair therapeut voor paarden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

Nieuwe opleidingsdata 2022 volgen.

Verkorte veterinaire Acupressuur opleiding van 5 dagen

Toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding:

In het bezit zijn van een BVO (Basis vakopleiding Chinese geneeskunde) diploma of deze opleiding volgen.

Acupuncturist of Tuina therapeut zijn of Acupressuur of Shiatsu beoefenaar

De verkorte opleiding bestaat uit:

1 Dag theorie waarin een samenvatting wordt behandeld van de essentiële onderdelen zoals omschreven in de theorielessen van jaar 1 acupressuur opleiding

4 dagen praktijkopleiding acupressuur op locatie waarin de essentiële onderdelen van het praktijkgedeelte zoals omschreven in jaar 1 acupressuur opleiding worden behandeld.

De prijs voor deze verkorte opleiding van 5 dagen:

€695,=

Lestijden: 

 

10.00-17.00 uur

Opleidingsdagen op de donderdag

1-10-2022 / 5-11-2022 / 26-11-2022 / 17-12-2022 / 14-1-2023

Veterinaire kruidenopleiding

De Ohm-Academy biedt u ook de mogelijkheid om parallel aan deze verkorte veterinaire acupressuur opleiding de veterinaire kruidenopleiding te volgen.

In de veterinaire kruidenopleiding leer je de Chinese en de Westerse kruiden veilig en bewust  toe te passen bij veel voorkomende ziektebeelden.

De leerstof is meteen toepasbaar en kan ook ingezet worden naast de behandeling met  acupressuur of daar waar
je met acupressuur of je eigen therapie de klachten niet voldoende kan oplossen. Met andere woorden, de kruiden geven je de mogelijkheid om je eigen behandeling te versterken. Ook ga je dieper in op de syndromen Elke lesdag bespreken we minimaal 1 casus. Het werken met de  kruiden is er net als met de Acupressuur op gericht om de balans in het hele lichaam te
herstellen en niet enkel te werken op de klacht.

Hieronder treft u een uiteenzetting over de inhoudelijke invulling van de theorie en   praktijkdagen

Toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding:

 Afgeronde opleiding basis kennis Chinese geneeskunde of, deze opleiding volgen. .

Acupuncturist zijn of Acupressuur of Shiatsu beoefenaar

Lestijden: 

 

10.00-17.00 uur

Acreditatie:
BCND als bijscholing

Prijs voor deze veterinaire kruiden opleiding: € 1695,=

Prijs voor de verkorte 5 daagse acupressuur opleiding en kruidenopleiding: € 2150,=

Doel:


Mensen opleiden tot volwaardig veterinair therapeut voor paarden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

Nieuwe opleidingsdata 2022 volgen.

lesLocaties

Leslocatie voor de theoriedagen

Ohm-Academy

Schoolstraat 1

4122 GA Zijderveld

Tel:0645035077

Mail:info@ohm-acdemy.nl

Leslocaties voor de praktijkdagen (afwisselend)

Stoeterij de Heumstede

Kantjes New Forest Pony

Familie Verbakel

Docenten

Docent: Anneke de Winne

Anneke de Winne komt oorspronkelijk uit België en is 43 jaar geleden daar haar opleiding “manegehoudster” gestart. Dit was het begin van een lange weg, zowel op het gebied van de rijkunst als op het gebied van de geneeskunde. Sinds die tijd heeft zij zich op vele gebieden  verdiept in zowel de rijkunst (dressuur en springen) als zadelmakerij en de geneeskunde voor mens en dier, zowel in België, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. De voorlaatste opleiding die ze gevolgd heeft is de Chinese kruidengeneeskunde aan de Academie Bo-Yi te Zoetermeer. Ook heeft ze de twee jarige opleiding westerse kruiden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde bij de OHM academie gevolgd.

Chinese geneeskunde is voor haar meer dan een geneeskunde, het is een levensfilosofie en vanuit respect voor de natuur en het leven wordt de mens en dier in zijn totaliteit behandeld, volledig afgestemd op zijn/haar specifieke klacht. Op het gebied van Chinese kruidengeneeskunde bestaat er voor dierentherapeuten nog geen opleiding. Uit eigen ervaring weet ze dat het niet voor iedereen haalbaar is om eerst een driejarige opleiding humaan te volgen alvorens de dieren te kunnen helpen en het zijn juist ook de dieren die deze ondersteuning zo nodig hebben. Vandaar het opzetten van deze opleiding, zodat het toegankelijker wordt voor de dierentherapeuten en er meer dieren geholpen kunnen worden Omdat ze de opleiding westerse kruiden volgens TCM afgerond heeft zijn er ook westerse kruiden en kruidenformules in de opleiding verwerkt.

 

Docent: Mariecke Verseput

Mariecke Verseput is TCM therapeut, Cranio-Sacraal therapeut voor paarden en herborist. Toen ze in 2000 de Opleiding bij de ISPH ging volgen heeft ze naast de klassieke dressuur en natural horsemanship ook heel veel vakken gehad zoals natuurgeneeskunde, homeopathie, TCM en bachbloesems. Het was toen al duidelijk dat de interesse in de natuurlijke geneeswijzen groter was dan het worden van paardentrainer. Vanaf die tijd is het leren eigenlijk nooit meer opgehouden en was ook de interesse gewekt in de Chinese Geneeskunde. Later is ze de opleidingen Acupressuur, Acupunctuur, Cranio-Sacraal therapie voor paarden gaan doen en de opleiding voor herborist volgens de TCM. Haar eigen 6 paarden hebben haar heel erg in geholpen en gestimuleerd om steeds meer kennis op te doen. Haar doel is het enthousiast maken van andere mensen over de Chinese Geneeskunde. Daarnaast is het meer dan een geneeswijze, het is een manier van leven geworden waarin zichtbaar is geworden dat alles met elkaar in verbinding staat.