Westerse bijscholingen

Therapeuten weekend

Als therapeut (in opleiding ) is het van belang dat je vaardigheden ontwikkelt of intensiveert die je therapeutschap ten goede gaan komen. Je eigen persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal. Het in contact kunnen komen  met je unieke potenties en mogelijkheden, gaan je helderheid geven over hoe je je innerlijke houding gevormd hebt en wat daarvan reflecteert in het contact met je client.   

Cranio Reflex Plus

Deze bijscholing voor voetreflextherapeuten geeft je een verdieping en uitbreiding op de voetreflex technieken. Behandel de fascia, het craniosacrale vocht en de meridianen met massage van de reflexpunten. Je leert cranio sacraal technieken op de voet. Zo kun je nog meer lichamelijke klachten en blokkades oplossen en ritmieken in het lichaam herstellen.

Cranio Reflex Pro

Cranio Reflex Pro bestaat uit 3 modules van drie dagen en vormen een verdieping op de Cranio Reflex Plus bijscholing.

Met cranio sacraal technieken op de voet en op het lichaam worden de systemen verder doorgrondt en uitgediept. Zo leer je te werken op het lymfesysteem, de bloedvaten en de hormoonhuishouding.

Ontzuren

De zuur-basen huishouding is één van de fundamentele regelsystemen in ons lichaam. Als het ontregeld is, kan dit invloed hebben op de vertering, ademhaling, immuunsysteem, vochthuishouding, ontstekingen, etc. In deze scholing leer je Zeer uitgebreide analyse en behandeling van de zuur-basen huishouding met o.a. voeding, (cel)zouten, theeën, etc.

Ademtherapie

Als de ademhaling ontregeld is heeft dit effect op je emoties en gevoelens, de mineraalhuishouding, ontstekingen, immuunsysteem, energieniveau, etc. In deze veelzijdige bijscholing worden ademhalingsproblemen vanuit een Westers- en Oosters perspectief worden bekeken en behandeld met ademoefeningen, drukpunten, mudra’s, Qi gong oefeningen etc.

Levend- en Droog Bloed Analyse

Het bloed vertelt veel over onze conditie. Leer de medische, natuurgeneeskundige en Chinees geneeskundige uitleg van bloedbeelden.

Spijsvertering versterken volgens TCM

In deze 4 daagse cursus worden er handvaten gegeven hoe de maag en de milt versterkt kunnen worden en hoe je de lever Qi kan bewegen.

Eeuwenoude plantremedies bij moderne ziektes

In deze 5 daagse training leer je het oude (5 elementen) geneeskrachtige model van planten succesvol inzetten bij moderne ziektebeelden. De geheimen van genezing, veerkracht en weerstand met de krachtigste natuurlijke geneeskunde, alchemistische plantremedies voor mens en dier.

Kijken Zonder Bril

Ontdek het geheim van frisse, gezonde ogen die zelf goed kunnen zien, dichtbij en ver weg. Door je ogen te leren ontspannen, ontspant alles mee, je lichaam en je geest. Je ontdekt dat je meer kleur en diepte gaat zien; dat je de wereld ruimer en helderder ziet. 

Natuurlijk gezond blijven

Deze interessante 5 daagse kruiden bijeenkomsten geven je de blauwdruk om je gezondheid volledig terug te winnen of te behouden, zodat je nog meer quality time met je geliefden door kunt brengen in een voor jou optimale conditie en gezondheid.

Celzouten

Ieder mineraal heeft speciale functies en speelt hierbij een rol in de gezondheid. Het herkennen en behandelen van mineralentekorten is een van de belangrijkste leerdoelen van deze bijscholing. Hiervoor werken we met (combinaties van) celzouten en dan niet homeopathisch verdund, maar hoog gedoseerd.

Biofysische geneeskunde

Licht, (elektro)magneetvelden, biofotonen, etc. hebben een grote invloed op ons lichaam.Je leert hoe ons fysieke lichaam reageert op energie-invloeden. In de eerste bijscholing in biofysische geneeskunde leer je de basisbeginselen van energiedenken in ons lichaam. De vervolglessen wordt telkens een thema verder uitgediept.

Westerse diagnostiek

Leer de diagnostische vaardigheden van de huisartsen, zoals diagnostiek van de oren, bloeddruk, circulatie, luchtwegen, temperatuur, bloedsuiker, ijzer, zwangerschap, hartslag, urine, tong, keel & ogen.

Voedingsleer

Gebruik voeding als medicijn, door die voeding te kiezen die het best bij jou past. Hierbij staan je mondgevoel en intuïtie centraal. Wat je gaat ervaren wordt ondersteund met wetenschappelijk onderzoek en inzichten vanuit de Westerse en Chinese natuurgeneeskunde.

TCM bijscholingen

Basisjaar Qigong

Traditionele Qigongtechnieken worden al eeuwen lang gebruikt voor een goede gezondheid. Hierbij zijn in de loop der tijd heel diverse stijlen ontstaan. In deze bijscholing ga je een jaar lang werken aan je eigen lichamelijke en mentale conditie met diverse traditionele Qigong stijlen. Deze bijscholing is een voorbereiding op de Medische Qigong.

Cupping level 1 & 2

Cupping is niet alleen een Chinese aangelegenheid. Wereld wijd wordt er al eeuwen lang gecupt. Met cupping kun je spierknopen ontspannen, bindweefsel stimuleren, blokkades opheffen. Leer  hoofdpijn, schouderklachten, spierspanning en sportblessures effectief behandelen met diverse cuppingtechnieken.

Kruiden patent formules

Ondersteun je behandelingen met oeroude effectieve kruidencombinaties, bijvoorbeeld als aanvulling op TuiNa of acupunctuur. De werkzaamheid wordt in steeds meer wetenschappelijk onderzoek aangetoond, bijvoorbeeld bij kanker, om bloedcellen op te bouwen, weerstand te vergroten, etc.

Polsdiagnose

De Chinese geneeskunde staat bekend om de polsdiagnostiek. Hieraan kunnen leegtes, excessen, stagnaties, etc. in de organen gevoeld worden. Er zijn twee scholingsdagen voor polsdiagnose level 1 en 2 om de basis te leren van twee verschillende vormen van Chinese polsdiagnostiek.

Guasha

Gua Sha is een schraaptechniek die vrijwel in alle oude culturen door artsen en de gewone bevolking werd toegepast. Het schrapen werd met verschillende instrumenten gedaan zoals hoorn, koperen muntjes, porseleinen lepels en met de jade steen. Het schrapen veroorzaakt rode vlekken of strepen. Gua Sha wordt gebruikt bij diverse problemen zoals o.a. verkoudheid, hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, spierpijn etc.

Bamboe massage

Bamboe Massage is een (nieuwe) oude vorm van massage en steeds meer te vinden in Nederland. Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in deze vijf elementen worden ingedeeld.

Oor-acupunctuur

Oor-acupunctuur is een therapievorm die 70 jaar geleden in Europa erg populair is geworden dank zij Dr. Paul Nogier. Oor-acupunctuur was in China al eeuwen bekend en is ook in Europa sterk in de belangstelling komen te staan. In onze 5-daagse opleiding worden alle basisprincipes van de oor-acupunctuur uitgelegd.


Cosmetische acupunctuur

Ouder worden we vanzelf met de jaren, maar tegen de verschijnselen hiervan kunnen we ook zonder het gebruik van chemische middelen wel iets doen.
Cosmetische acupunctuur is een effectieve methode om de verouderingsverschijnselen tegen te gaan en te verzachten. Kleine rimpels verdwijnen, diepe fronsrimpels verzachten. Ook voor het aanpakken van een probleemhuid, wallen onder de ogen, couperose, pigmentvlekken, littekens en acne kan cosmetische acupunctuur worden ingezet.

 

TuiNa bijscholingen

TuiNa masseur

Met deze korte opleiding kun je snel starten met een massagepraktijk. Je leert ontspannende massages en klachten aan hoofd, nek, schouder en armen te behandelen.

TuiNa Zen

Breng lichaam en geest in diepe ontspanning met massage op rug, nek, schouders, armen, meridiaanbanen en acupunctuurpunten.

TuiNa Basic 1, 2 & 3

Leer de basisgrepen van de TuiNa massage. Na twee dagen al kun je een Chinese lichaamsmassage geven, die een behoorlijke indruk achter laat.

TuiNa Stoelmassage

TuiNa stoelmassage basis

Leer een effectieve stoelmassage te geven met de belangrijkste TuiNa massagetechnieken. Na deze 3-dagen kun je een effectieve stoelmassage geven en daarmee direct aan de slag.

3-Daagse TuiNa stoelmassage verdieping

Op deze bijscholingsdagen leer je hoofd- en nekpijn te behandelen. Dit allemaal met effectieve TuiNa massagetechnieken, zodat je effectief, eenvoudig klachten kunt behandelen.