Westerse bijscholingen

Biofysische geneeskunde

Licht, (elektro)magneetvelden, biofotonen, etc. hebben een grote invloed op ons lichaam.Je leert hoe ons fysieke lichaam reageert op energie-invloeden. In de eerste bijscholing in biofysische geneeskunde leer je de basisbeginselen van energiedenken in ons lichaam. De vervolglessen wordt telkens een thema verder uitgediept.

Cranio Reflex Plus

Deze bijscholing voor voetreflextherapeuten geeft je een verdieping en uitbreiding op de voetreflex technieken. Behandel de fascia, het craniosacrale vocht en de meridianen met massage van de reflexpunten. Je leert cranio sacraal technieken op de voet. Zo kun je nog meer lichamelijke klachten en blokkades oplossen en ritmieken in het lichaam herstellen.

Cranio Reflex Pro

Cranio Reflex Pro bestaat uit 3 modules van drie dagen en vormen een verdieping op de Cranio Reflex Plus bijscholing.

Met cranio sacraal technieken op de voet en op het lichaam worden de systemen verder doorgrondt en uitgediept. Zo leer je te werken op het lymfesysteem, de bloedvaten en de hormoonhuishouding.

Ontzuren

De zuur-basen huishouding is één van de fundamentele regelsystemen in ons lichaam. Als het ontregeld is, kan dit invloed hebben op de vertering, ademhaling, immuunsysteem, vochthuishouding, ontstekingen, etc. In deze scholing leer je Zeer uitgebreide analyse en behandeling van de zuur-basen huishouding met o.a. voeding, (cel)zouten, theeën, etc.

Ademtherapie

Als de ademhaling ontregeld is heeft dit effect op je emoties en gevoelens, de mineraalhuishouding, ontstekingen, immuunsysteem, energieniveau, etc. In deze veelzijdige bijscholing worden ademhalingsproblemen vanuit een Westers- en Oosters perspectief worden bekeken en behandeld met ademoefeningen, drukpunten, mudra’s, Qi gong oefeningen etc.

Celzouten

Ieder mineraal heeft speciale functies en speelt hierbij een rol in de gezondheid. Het herkennen en behandelen van mineralentekorten is een van de belangrijkste leerdoelen van deze bijscholing. Hiervoor werken we met (combinaties van) celzouten en dan niet homeopathisch verdund, maar hoog gedoseerd.

Levend Bloed Analyse

Het bloed vertelt veel over onze conditie. Leer de medische, natuurgeneeskundige en Chinees geneeskundige uitleg van bloedbeelden.

Droog Bloed Analyse

Droog bloedanalyse kan goed wetenschappelijk onderbouwd worden. In deze scholing leer je twee verschillende droog bloedpreparaten: de vrije radicalentest en de uitstrijk. Deze laatste wordt vrijwel niet in Nederland onderwezen!

Westerse diagnostiek

Leer de diagnostische vaardigheden van de huisartsen, zoals diagnostiek van de oren, bloeddruk, circulatie, luchtwegen, temperatuur, bloedsuiker, ijzer, zwangerschap, hartslag, urine, tong, keel & ogen.

Voedingsleer

Gebruik voeding als medicijn, door die voeding te kiezen die het best bij jou past. Hierbij staan je mondgevoel en intuïtie centraal. Wat je gaat ervaren wordt ondersteund met wetenschappelijk onderzoek en inzichten vanuit de Westerse en Chinese natuurgeneeskunde.

TCM bijscholingen

Basisjaar Qigong

Traditionele Qigongtechnieken worden al eeuwen lang gebruikt voor een goede gezondheid. Hierbij zijn in de loop der tijd heel diverse stijlen ontstaan. In deze bijscholing ga je een jaar lang werken aan je eigen lichamelijke en mentale conditie met diverse traditionele Qigong stijlen. Deze bijscholing is een voorbereiding op de Medische Qigong.

Cupping level 1 & 2

Cupping is niet alleen een Chinese aangelegenheid. Wereld wijd wordt er al eeuwen lang gecupt. Met cupping kun je spierknopen ontspannen, bindweefsel stimuleren, blokkades opheffen. Leer  hoofdpijn, schouderklachten, spierspanning en sportblessures effectief behandelen met diverse cuppingtechnieken.

Kruiden patent formules

Ondersteun je behandelingen met oeroude effectieve kruidencombinaties, bijvoorbeeld als aanvulling op TuiNa of acupunctuur. De werkzaamheid wordt in steeds meer wetenschappelijk onderzoek aangetoond, bijvoorbeeld bij kanker, om bloedcellen op te bouwen, weerstand te vergroten, etc.

Polsdiagnose

De Chinese geneeskunde staat bekend om de polsdiagnostiek. Hieraan kunnen leegtes, excessen, stagnaties, etc. in de organen gevoeld worden. Er zijn twee scholingsdagen voor polsdiagnose level 1 en 2 om de basis te leren van twee verschillende vormen van Chinese polsdiagnostiek.

TuiNa bijscholingen

TuiNa masseur

Met deze korte opleiding kun je snel starten met een massagepraktijk. Je leert ontspannende massages en klachten aan hoofd, nek, schouder en armen te behandelen.

TuiNa Basic 1, 2 & 3

Leer de basisgrepen van de TuiNa massage. Na twee dagen al kun je een Chinese lichaamsmassage geven, die een behoorlijke indruk achter laat.

TuiNa Relax

Breng lichaam en geest in diepe ontspanning met massage op rug, nek, schouders, armen, meridiaanbanen en acupunctuurpunten.

Stoelmassage (bijscholingen)

3-daagse stoelmassage

Leer een effectieve stoelmassage te geven met de belangrijkste TuiNa massagetechnieken. Na deze 3-dagen kun je een effectieve stoelmassage geven en daarmee direct aan de slag.

Hoofd- en nekklachten

Op deze bijscholingsdag leer je hoofd- en nekpijn te behandelen, of dit nu komt vanuit de spieren, banden of gewrichten. Dit allemaal met effectieve TuiNa massagetechnieken, zodat je nog effectievere stoelmassages kunt geven.

Nek- en rugproblemen

Een verkeerde werkhouding, maar ook spanning en stress zijn veel voorkomende oorzaken van nek- en rugproblemen. Leer deze effectief te behandelen door blokkades in de spieren weg te masseren en energie in de meridianen te herstellen.

Schouder- en armklachten

RSI-klachten, tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom, etc. zijn enkele van de klachten die je in deze bijscholing leert behandelen met TuiNa technieken.Onmisbaar als je als stoelmasseur de werkvloer op wilt.