Therapeuten weekend

Als therapeut (in opleiding ) is het van belang dat je vaardigheden ontwikkelt of intensiveert die je therapeutschap ten goede gaan komen. Je eigen persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal. Het in contact kunnen komen  met je unieke potenties en mogelijkheden, gaan je helderheid geven over hoe je je innerlijke houding gevormd hebt en wat daarvan reflecteert in het contact met je client. Het pad om in je volledige potentie te komen, heeft te maken met het herkennen van je blokkades, oordelen, overtuigingen, waarheden, waarden en normen om zo de weg vrij te maken naar onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf is een warme, stabiele en ontspannen therapeut.

Het thema van dit weekend is:

Wie ben ik en wie ben ik als therapeut.

We gaan samen met jullie op zoeken naar antwoorden/ inzichten op deze 2 vragen. Dit weekeinde is gebaseerd op de Traditional Chinese Medicine (TCM). Door contact te gaan maken met de bewegingen/gedragingen van je zielen ga je ervaren hoe zij jou in een bepaalde houding kunnen zetten en wat de invloed daarvan is op je gedachten en emoties. Hoe kan je vrij komen van belemmerende gedachten en houdingen zodat je een hernieuwde  balans mag vinden? Om dit zo intens  mogelijk te kunnen beleven, heb je meer dan 1 dag nodig. Hiervoor gaan we o.a. gebruik maken van bewegingsoefeningen, dans, inzichtvragen, creatief muzische componenten en Qi gong en een gezonde dosis humor. Het is een beleving- en ervaringsweekend verschreven op TCM therapeutencompetenties.

Ben je al therapeut maar wil je jouw therapeutische vaardigheden verdiepen of intensiveren, ben je geen therapeut maar wil je werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan dit weekeinde. Ga je voor een diploma dan zijn er artsen/therapeuten competenties die we binnen de opleiding nastreven. Deze competentie eisen die zitten onder andere in de interne stage, externe stage, de  clientadviezen en het therapeuten weekend verpakt. In de loop van je opleiding dien je 1 therapeutisch weekeinde te hebben gevolgd. Je mag dus zelf bepalen of je dit in het 1e, 2e, of 3e jaar van je opleiding doet.

Datum: 1 & 2 april 2023

Locatie:  OHM-Academy Zijderveld

Kosten: € 240 

Na de inschrijfdatum ontvang je een account voor de online betalingsmogelijkheid.

Dit therapeuten weekend is inclusief lunch en diner.

Bert en Nathalie Bouwman zullen dit weekeinde verzorgen.