Therapeuten weekend

Als therapeut (in opleiding ) is het van belang dat je vaardigheden ontwikkelt of intensiveert die je therapeutschap ten goede gaan komen. Je eigen persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal. Het in contact kunnen komen  met je unieke potenties en mogelijkheden, gaan je helderheid geven over hoe je je innerlijke houding gevormd hebt en wat daarvan reflecteert in het contact met je client. Het pad om in je volledige potentie te komen, heeft te maken met het herkennen van je blokkades, oordelen, overtuigingen, waarheden, waarden en normen om zo de weg vrij te maken naar onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf is een warme, stabiele en ontspannen therapeut.

Het thema van dit weekend is:

Wie ben ik en wie ben ik als therapeut.

We gaan samen met jullie op zoeken naar antwoorden/ inzichten op deze 2 vragen. Dit weekeinde is gebaseerd op de Traditional Chinese Medicine (TCM). Door contact te gaan maken met de bewegingen/gedragingen van je zielen ga je ervaren hoe zij jou in een bepaalde houding kunnen zetten en wat de invloed daarvan is op je gedachten en emoties. Hoe kan je vrij komen van belemmerende gedachten en houdingen zodat je een hernieuwde  balans mag vinden? Om dit zo intens  mogelijk te kunnen beleven, heb je meer dan 1 dag nodig. Hiervoor gaan we o.a. gebruik maken van bewegingsoefeningen, dans, inzichtvragen, creatief muzische componenten en Qi gong en een gezonde dosis humor. Het is een beleving- en ervaringsweekend verschreven op TCM therapeutencompetenties. Het weekeinde start op vrijdag namiddag en eindigt op zondag tegen de klok van 17.00 uur.

Om dit alles zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen is de locatie een belangrijk onderdeel van het geheel. Het Eigentijdserf in Westelbeers biedt ons de mogelijkheden om op basis van volpension en een 1 persoonskamer volledig verzorgd en ondersteund dit weekeinde te kunnen realiseren.

www.eigentijdserf.nl

Ben je al therapeut maar wil je jouw therapeutische vaardigheden verdiepen of intensiveren, ben je geen therapeut maar wil je werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan dit weekeinde. Ga je voor een diploma dan zijn er artsen/therapeuten competenties die we binnen de opleiding nastreven. Deze competentie eisen die zitten onder andere in de interne stage, externe stage, de  clientadviezen en het therapeuten weekend verpakt. In de loop van je opleiding dien je 1 therapeutisch weekeinde te hebben gevolgd. Je mag dus zelf bepalen of je dit in het 1e, 2e, of 3e jaar van je opleiding doet.

Datum: 10-11-12 september 2021

Locatie:  Eigentijdserf Westelbeers

Kosten: € 340 op basis van volpension en 1 persoonskamer( koffie, thee, water, 2x ontbijt,2x lunch,2x Diner)

Exclusief: drankjes en versnaperingen in de avond.

Voor inschrijving van het weekeinde geldt dat, als je je hebt ingeschreven via www.ohm-academy.info , deze na 15 augustus niet meer kunt annuleren i.v.m reserveringen bij het Eigentijdserf. Na de inschrijfdatum ontvang je een account voor de online betalingsmogelijkheid.

Bert en Nathalie Bouwman zullen dit weekeinde verzorgen.