INTEGRALE VOETREFLEX THERAPIE

Als we in de spiegel kijken, zien we onze reflectie. Zo hebben alle organen, klieren en andere stelsels ook reflexen, die we over ons hele lichaam kunnen lokaliseren. In bepaalde gebieden zijn deze reflexen gemakkelijk te lokaliseren en te stimuleren. De reflexgebieden op de voeten zijn het meest krachtig en ook het meest bekend. We noemen dit Voetreflexologie.

De werking van voetreflexologie is gebaseerd op het behandelen van reflexzones. De zones kun je benaderen vanuit verschillende zienswijzen: het zenuwstelsel, pijn op de zone en de perceptie ervan, hormonale reacties tijdens het behandelen van de zones, de energie die gaat circuleren tijdens de behandeling, therapeutische aanraking, bloedcirculatie die zich gaat aanpassen tijdens de behandeling en de theorie van zoneverdeling op de voet.

Het eerste jaar is de opleiding tot voetreflexmasseur, de twee vervolg jaren zijn nodig om integraal voetreflex therapeut (IVRT) te worden. Vanaf dag 1 kun je al werken in je eigen praktijk. Integrale voetreflextherapie is een krachtige geneeswijze.

Dit betekent dat je door de 3 jaar heen getraind wordt in:


de westerse reflexologie met haar zones op voet hand oor en gezicht,


de Traditionele Chinese Geneeskunde met haar eeuwenoude kennis over het lichaam in relatie tot de omgeving, acupunctuurpunten en meridianen die de vitaliteit in het lichaam beïnvloeden,


en het cranio sacraal systeem wat gezien wordt als de oer-ademhaling van ons lichaam; Daar waar het leven vorm en richting krijgt.


Door deze 3 bovenstaande stromingen steeds met elkaar te verbinden ga je tot in de diepere lagen van het lichaam invloed kunnen uitoefenen.  

In leerjaar 1 worden de westerse voetreflextechnieken onderwezen en gekoppeld aan het 5 elementen model uit de Chinese Geneeskunde en de levenselixers uit de natuurgeneeskunde. Het leren voelen van het cranio sacraal ritme op de voet, onderbeen en schouders in relatie tot ons bindweefsel wordt hier constant mee verbonden.

In leerjaar 2 gaan we verdiepend in op het cranio sacraal systeem, haar ritmes, de vloeistof, haar reflexgebieden en de behandelvormen die daarbij horen. Tevens zal in dit jaar verdieping gegeven worden in de Chinese Geneeskunde tav Qi, Bloed en vloeistoffen en de relatie naar de stelsels in ons lichaam.

Het 3e leerjaar zal in het teken staan van Westerse, Chinese en  cranio-sacraal diagnostiekvormen, casuïstiek, het opzetten van een praktijk.

Door alle jaren heen zal er veel aandacht besteed worden aan therapeutische vorming. In leerjaar 2 volg je daar tevens een therapeutisch weekeind voor. Je gaat genieten van je persoonlijke groei.

Bij de OHM Academy staat alle theorie in de online leeromgeving voor je klaar waardoor je thuis, in eigen tempo, je optimaal kunt voorbereiden op de praktijkdagen. Hierdoor is er meer ruimte voor de behandeltechnieken, oefeningen die dit ondersteunen en het voelen en ervaren van de verschillende aanrakingsvormen.

De praktijkdagen worden gegeven in 5 blokken van 3 dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) Hierdoor kunnen we diep ingaan op het thema van dat weekeinde en door het vanuit de verschillende disciplines te belichten, je dit zo optimaal mogelijk laten ervaren.

Bij ieder leerjaar horen stageopdrachten om zo goed mogelijk het geleerde in de praktijk toe te kunnen passen.

Ieder jaar wordt afgesloten met een theorietoets in de leeromgeving en een praktijkexamen.

Het 1e jaar kan worden afgesloten met een diploma VR masseur.

Leerjaar 2 wordt afgesloten met een certificaat en leerjaar 3 met een diploma IVRT-therapeut als aan alle voorwaarden is voldaan.

Prijs voor de Integrale Voetreflex Therapie opleiding:

€1.995,- exclusief interne stage, exclusief examen

Data: 2022 / 2023

14-10-2022 / 15-10-2022 / 16-10-2022 / 9-12-2022 / 10-12-2022 / 11-12-2022 / 10-2-2023 / 11-2-2023 / 12-2-2023 / 21-4-2023 / 22-4-2023 / 23-4-2023 / 2-6-2023 / 3-6-2023 / 4-6-2023 / Examen: 25-6-2023

Lestijden & dagen

De lessen beginnen om 10.00u en eindigen om 17.00u.

Vrijdag / zaterdag / zondag

Leslocatie:

Ohm Academy Schoolstraat 1, 4122 AG Zijderveld