Cranio Sacraal Therapie

Cranio sacraal therapie is een effectieve therapie waarbij met overwegend zachte technieken meer mobiliteit en ontspanning in het lichaam wordt gecreëerd. Bij Cranio sacraal therapie worden niet alleen de klacht(en), maar ook de mogelijke oorzaken mee behandeld.

Cranio Reflexologie (CR)

Reflexologische Cranio Sacraal behandeling is een voetreflexbehandeling waarbij zeer specifiek op de relatie schedel en sacrum gewerkt wordt en het circuleren van de hersen- en ruggenmergvloeistoffen.

Wat is het cranio sacrale systeem?

Rondom het centrale zenuwstelsel, van hersenen tot sacrum, bevinden zich de hersenvliezen waartussen hersenvloeistof stroomt. Deze hersenvloeistof beweegt zich in ritmische pulseringen die ook de vliezen ritmisch doen bewegen. Het cranio sacrale ritme wordt algemeen beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel. Het is onze levensenergie! Deze pulsaties worden door de wervelkolom gestuurd en via de zenuwbanen worden deze impulsen naar de rest van het lichaam geleid. Het ritme wordt via de fascia (de geheugenbank van onze geschiedenis) aan het hele lichaam doorgegeven.

Het cranio-sacrale systeem (schedelbeenderen, wervelkolom, vliezen, hersenvochten, bindweefsel hypofyse en epifyse) werkt samen met het andere fysiologische systemen (ademhaling, hart en bloedvaten, zenuwstelsel) en beïnvloedt zo iedere cel van het lichaam. Harmonische pulsaties zijn dus een weerspiegeling van de vitaliteit en balans van lichaam en geest.

Bij verwonding, trauma, emotionele en psychische verstoringen wordt het natuurlijke ritme van deze pulsatie verstoord en leidt tot een breed scala aan symptomen, zoals orgaanproblemen, hoofdpijn, schouderpijn, rugpijn, of andere pijnklachten, bewegings- en coördinatieproblemen, hormonale problemen, slaaploosheid, stress, diverse klachten bij kinderen, etc.

De craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als één geheel met het bindweefsel als verbindend element. Door dit weefsel van de voeten naar de schedel te volgen, voelt de therapeut waar de verstoringen zitten. Met zachte technieken en subtiele bewegingen bevordert de therapeut het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Wat is Cranio Reflex Plus?

Een speciale bijscholing voor bestaande voetreflextherapeuten waarin je leert om via de voeten het cranio sacrale ritme te beïnvloeden.

In 5 lessen leer je de belangrijkste protocollen om verstoringen in de cranio sacrale ritmiek waar te nemen en te behandelen.

Bewerking, door een specifieke massagetechniek, van de reflexzones van o.a. de hersenen, schedel-en sacrumbeenderen, hersenzenuwen, wervelkolom, spieren en het bindweefsel geven stimulans aan het hersenvocht. Hierdoor wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam aangespoord en de blokkades opgelost.

 

Net als onze andere bijscholingen bestaat de opleiding Cranio Reflex Plus uit een online training met video’s, quizzen en opdrachten, aangevuld met praktijkdagen.

Cranio Reflex Plus bijscholing duurt 5 dagen. Heb je via je beroepsvereniging reeds een dag Cranio Reflex Plus gevolgd, dan hoef je de eerste van de 5 dagen niet te volgen en krijg je 100 euro korting op deze bijscholing.

Prijs: € 795,- voor 5 praktijkdagen met 5 dagen online training, excl. lunch, vrijgesteld van BTW.
Studielast: 7,5 EC.

Heeft u bij uw beroepsvereniging de eerste dag al gevolgd, dan kunt u de overige 4 dagen volgen voor € 625,- (binnen 1 jaar na dato).

Deze bijscholing wordt geaccrediteerd via KTNO en is erkend door VNRT, NVST, VVET, VBAG, BATC & FAGT

Data 2022:

25-11-2022 / 26-11-2022 / 27-11-2022 / 16-12-2022 / 17-12-2022 

Tijdstip: 10:00 tot 17:00

Locatie: Ohm Academy Schoolstraat 1, 4122 GA Zijderveld

Na de bijscholing Cranio Reflex Plus kunt u eventueel doorstromen naar de bijscholing Cranio Reflex Pro!