Cranio Sacraal Therapie

Cranio sacraal therapie is een effectieve therapie waarbij met overwegend zachte technieken meer mobiliteit en ontspanning in het lichaam wordt gecreëerd. Bij Cranio sacraal therapie worden niet alleen de klacht(en), maar ook de mogelijke oorzaken mee behandeld.

Cranio Reflexologie (CR)

Reflexologische Cranio Sacraal behandeling is een voetreflexbehandeling waarbij zeer specifiek op de relatie schedel en sacrum gewerkt wordt en het circuleren van de hersen- en ruggenmergvloeistoffen.

Wat is het cranio sacrale systeem?

Rondom het centrale zenuwstelsel, van hersenen tot sacrum, bevinden zich de hersenvliezen waartussen hersenvloeistof stroomt. Deze hersenvloeistof beweegt zich in ritmische pulseringen die ook de vliezen ritmisch doen bewegen.

Het cranio sacrale ritme wordt algemeen beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel. Het is onze levensenergie! Deze pulsaties worden door de wervelkolom gestuurd en via de zenuwbanen worden deze impulsen naar de rest van het lichaam geleid. Het ritme wordt via de fascia (de geheugenbank van onze geschiedenis) aan het hele lichaam doorgegeven. Het cranio-sacrale systeem (schedelbeenderen, wervelkolom, vliezen, hersenvochten, bindweefsel hypofyse en epifyse) werkt samen met het andere fysiologische systemen (ademhaling, hart en bloedvaten, zenuwstelsel) en beïnvloedt zo iedere cel van het lichaam. Harmonische pulsaties zijn dus een weerspiegeling van de vitaliteit en balans van lichaam en geest.

Bij verwonding, trauma, emotionele en psychische verstoringen wordt het natuurlijke ritme van deze pulsatie verstoord en leidt tot een breed scala aan symptomen, zoals orgaanproblemen, hoofdpijn, schouderpijn, rugpijn, of andere pijnklachten, bewegings- en coördinatieproblemen, hormonale problemen, slaaploosheid, stress, diverse klachten bij kinderen, etc.

https://ohm-academy.info/opleidingen/cranio-reflex-pro/De craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als één geheel met het bindweefsel als verbindend element. Door dit weefsel van de voeten naar de schedel te volgen, voelt de therapeut waar de verstoringen zitten. Met zachte technieken en subtiele bewegingen bevordert de therapeut het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Wat is Cranio Reflex Pro?

Cranio Reflex Pro bestaat uit 3 verdiepingsmodules voor bestaande voetreflextherapeuten waarin je leert om via de voeten en het lichaam het cranio sacrale ritme  specifiek van 1 systeem te beïnvloeden.    

Deze modules kunnen gevolgd worden nadat de Cranio Reflex Plus bijscholingsmodule is gevolgd.

In 3 achtereenvolgende lessen leer je het behandelprotocol om verstoringen in de cranio sacrale ritmiek  t.a.v. het systeem waar te nemen en te behandelen op de voet.

 

Er zal er aandacht besteed worden aan basis cranio sacraal technieken op het lichaam om de werking op de voet te optimaliseren en verder te kunnen reguleren. Omdat meridianen ook een belangrijke invloed hebben op het cranio-sacrale ritme zullen meridianen en hun interne verbindingen vanuit de TCM nader belicht worden.

Opzet van de bijscholingen

De volgende verdiepingsmodules kunnen worden gevolgd:

  • Cranio Reflex Pro 1 – Lymfesysteem
  • Cranio Reflex Pro 2 – Hart en Bloedvatensysteem
  • Cranio Reflex Pro 3 – Hormonaalsysteem

Net als onze andere bijscholingen bestaat de opleiding Cranio Reflex Pro uit een online training met video’s, quizzen en opdrachten, aangevuld met praktijkdagen.

Cranio Reflex Pro bijscholing

Duur 3 dagen per verdiepingsmodule.

Prijs: €435,- per verdiepingsmodule voor 3 praktijkdagen met 3 dagen online training, excl. lunch, vrijgesteld van BTW.

Studielast: 7,5 EC per verdiepingsmodule.

Voor deze bijscholingen is accreditatie bij KTNO, VNRT, NVST, VVET, VBAG & BATC aangevraad.

Data

Lymfesysteem: 17, 18, 19-3-23

Hartsysteem: 13, 14, 15-1-23

Hormoonsysteem: 7, 8, 9-10-22

Tijdstip: 10:00 tot 17:00

Locatie: Ohm Academy Schoolstraat 1, 4122 GA Zijderveld

Heeft u de Cranio Reflex Plus, alle 3 de modules van de Cranio Reflex Pro gevolgd  en de praktijkopdracht met goed gevolg afgelegd dan kunt u de certificaten inwisselen voor het diploma Cranio Sacraal Reflexoloog!