Levend Bloed Analyse

LBA is heel geschikt voor het herkennen van stofwisselings- en immuunsystemen.

Er wordt gewerkt met een preparaat, waarin de witte bloedcellen uren lang actief kunnen blijven. Vandaar dat er wordt gesproken van levend bloed. 

Er zijn ruim 30 verschillende vervormingen van de rode bloedcellen mogelijk en diverse soorten witte bloedcellen en andere bloeddeeltjes. Deze beelden worden in de natuurgeneeskunde vaak op heel verschillende wijze verklaard. In deze bijscholing wordt ingegaan op deze stromingen en de uitgangspunten ervan. Maar het meest worden bloedbeelden verklaard vanuit het Hematologische perspectief.

In de meeste andere bijscholingen LBA leert u welke vormen van bloedcelvervormingen er zijn en hoe deze behandelend kunnen worden. Maar wij gaan veel en veel verder. Zo leggen wij uit welke mechanismen er precies voor deze vervormingen verantwoordelijk zijn, volgens de laatste hematologische inzichten. En nog belangrijker is dat wij de oorzaken helemaal uitdiepen.

 

Er zijn bijvoorbeeld diverse soorten vervormingen van rode bloedcellen die duiden op ijzertekort, maar elk van deze vervormingen kan ook 2 of meer andere oorzaken hebben. U leert hoe u op zoek kunt gaan naar de echte oorzaak. En als bijvoorbeeld ijzertekort is vastgesteld stoppen wij niet bij het voorschrijven van een ijzersupplement. U leert ook wat de oorzaken van ijzertekort kunnen zijn en hoe u erachter komt wat dus de echte verstoring in het lichaam is. In het geval van ijzertekort kun je de oorzaken bijvoorbeeld zoeken in de voeding, maagproblemen, dunne- of dikke darmverstoringen, menstruatie of andere oorzaken van anemie.

Kortom, met alleen het herkennen van een bloedbeeld ben je er niet. Hiervoor is dieper inzicht nodig. Om u op weg te helpen hebben wij daarom een diagnostisch programma gemaakt dat u helpt in de LBA.

Daarnaast is het bezit van een geschikte donkerveld en fasecontrastmicroscoop een pré.

Droog Bloed Analyse

Tijdens deze bijscholing worden twee verschillende droog bloed preparaten behandeld, de vrije radicalentest en uitstrijk van het bloedpreparaat behandeld.

De uitstrijk van het bloed wordt in Nederland vrijwel niet gedoseerd en kan gebruikt worden als snelle scan om te zien of er grote verstoringen zijn in het bloed. Het geeft een goed beeld van eventuele mineralentekorten in het lichaam die bij verzuring spelen.

De vrije radicalentest is veel bekender en hierop zijn zeer diverse visies ontwikkeld. Oorspronkelijk is deze test ontwikkeld om de snel de samenstelling van het bloed te kunnen beoordelen. Dr. Bradford heeft aangetoond hoe vrije radicaalschade dit bloedbeeld beïnvloeden. En er zijn ook meer natuurgeneeskundige interpretaties waarin dit bloedbeeld gekoppeld wordt aan aandoeningen, iriscopie, parasitaire of zwaar metaalbelasting.

Als deze vormen van beoordelen worden behandeld, hoewel zij zelf vooral werken met de manier waarop deze oorspronkelijk is ontwikkeld.

De droog bloedanalyse is de opstap naar Levend Bloed Analyse. Bij droog bloed analyse wordt gewerkt met kleinere vergrotingen en is geen oliecondensor nodig die heel precies afgestemd dient te worden. Zo krijg je gevoel met de microscoop en wordt het makkelijker om de levend bloedbeelden goed af te stellen.

Deze bijscholing omvat 6 praktijkdagen inclusief lesmateriaal exclusief lunch.

Prijs: € 795,- excl. lunch, vrijgesteld van BTW.

Accreditaties worden aangevraagd.

Data 2024 / 2025

4-11-2024 /  9-12-2024 (microscoop uitleg) / 13-1-2025 / 10-2-2025 / 10-3-2025 / 7-4-2025 

LDBA Extra dagen

12-5-2025 / 9-6-2025 (Prijs: €295)

Locatie: OHM Academy Nieuwstraat 2A, 4147 AM Asperen