TuiNa massage

TuiNa (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de pijlers van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). TuiNa kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaam worden uitgevoerd en heeft zich al 4000 jaar kunnen ontwikkelen tot een zeer effectieve massagevorm. De oorsprong ligt waarschijnlijk in Tibet, ontstaan onder de naam Anmo wat staat voor de technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, kloppen, “knijpen”, draaiende bewegingen etc. De therapeut gebruik zowel zijn vingers, handpalmen, knieën, voeten, vuisten en ellebogen.

Anmo heeft zich in China verder kunnen ontwikkeld als TuiNa therapie en nog later in Japan als Shiatsu.

De massage kan nogal ruw en krachtig lijken, maar het is meer ballet dan oerdans dat op het lichaam plaatsvindt. En zo voelt het ook. TuiNa verbetert de gezondheid van zowel de weefsels als de botten en gewrichten. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn bestreden worden en kan ervoor gezorgd worden dat botten, spieren en gewrichten normaal functioneren. Daarnaast verbetert TuiNa ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verdrijft het gifstoffen uit het lichaam

TuiNa masseur

Wil je zo snel mogelijk starten met een massagepraktijk, dan is de TuiNa masseur opleiding iets voor jou. In 11 praktijklessen leer je de basis grepen uit de TuiNa massage en deze in te zetten ter ontspanning en bij de meest voorkomende hoofd, rug, nek en schouderklachten. Met deze basis kun je direct aan de slag met een eigen massagepraktijk.

Na de TuiNa masseur opleiding kun je doorstromen naar de TuiNa Therapie. Bij de TuiNa therapie wordt meer gewerkt vanuit diagnostiek (tong- & polsdiagnose) en wordt gerichter aan klachten gewerkt dan met de TuiNa masseur opleiding.

Data

8/10/21 – 29/10/21 – 12/11/21 –14/1/22 – 28/1/22 – 11/2/22 – 25/3/22 – 22/4/22 – 13/5/22 – 27/5/22 – Examen: 10/6/22

Locatie: Ohm Academy Schoolstraat 1, 4122 GA Zijderveld

Prijs: € 1475,- excl. lunch, vrijgesteld van BTW.
 
Voor deze bijscholing is accreditatie aangevraagd via KTNO.