TuiNa massage

TuiNa (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de pijlers van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). TuiNa kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaam worden uitgevoerd en heeft zich al 4000 jaar kunnen ontwikkelen tot een zeer effectieve massagevorm. De oorsprong ligt waarschijnlijk in Tibet, ontstaan onder de naam Anmo wat staat voor de technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, kloppen, “knijpen”, draaiende bewegingen etc. De therapeut gebruik zowel zijn vingers, handpalmen, knieën, voeten, vuisten en ellebogen.

Anmo heeft zich in China verder kunnen ontwikkeld als TuiNa therapie en nog later in Japan als Shiatsu.

De massage kan nogal ruw en krachtig lijken, maar het is meer ballet dan oerdans dat op het lichaam plaatsvindt. En zo voelt het ook. TuiNa verbetert de gezondheid van zowel de weefsels als de botten en gewrichten. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn bestreden worden en kan ervoor gezorgd worden dat botten, spieren en gewrichten normaal functioneren. Daarnaast verbetert TuiNa ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verdrijft het gifstoffen uit het lichaam.

TuiNa Zen

Een van de grootste moeilijkheden van deze tijd is om goed te ontspannen. Er wordt zoveel van ons gevraagd dat we onze hele dagen vol plannen. En zelfs op de momenten dat we niets hebben is ontspannen nog moeilijk. Ontspanningsmassage is daarom een geweldige manier om iemand helemaal tot rust te brengen.

Als je de basisgrepen van de TuiNa onder de knie hebt, kun je deze grepen inzetten ter ontspanning.
Met TuiNa relax leer je een heel effectieve ontspanningsmassage. Niet alleen door de effectieve TuiNa grepen, maar ook door de meridianen weer in balans te brengen.

Data 2021:

Nieuwe data volgen

Data 2022:

11/3/22 – 12/3/22
 
Locatie: Ohm Academy Schoolstraat 1, 4122 GA Zijderveld
2-Daagse bijscholing bestaande uit 2 praktijkdagen prijs: € 195,- inclusief lesmateriaal, exclusief lunch. Vrijgesteld van BTW.
 
Voor deze bijscholing is accreditatie via KTNO aangevraagd.