Basisjaar Qigong

Qigong is een onderdeel van de Chinese geneeskunde. In eerste instantie waren het fysieke oefeningen om het lichaam weerbaar te maken tegen kou, wind, vocht en andere klimaatsinvloeden. Later is het onderdeel geworden van de Chinese geneeskunde en sterk uitgebreidt. Medische Qigong is een specialisatie binnen de Chinese geneeskunde waarbij Qigong wordt gebruikt bij de genezing. Dit kan door cliënten Qigong oefeningen thuis te laten doen, maar ook via diverse healing technieken, waarbij hemel en aarde Qi worden gebruikt om disbalansen in de meridianen en organen te herstellen.

Er zijn enorm veel Qigong stijlen, elk met specifieke toepassingen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt draait het bij Qigong meestal niet om de fysieke bewegingen, maar juist om het werken met energie, concentratie en intentie. Meditatie, stretchoefeningen, liggende, zittende en staande qigong oefeningen zijn dus net zo belangrijk als de bewegende vormen.

Het basisjaar

Qigong is duizenden jaren oud en heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot honderden zo niet duizenden verschillende technieken.

In Noord China waar het heel koud kan zijn, werden o.a. technieken gebruikt om het lichaam op te warmen bij damp-koude klachten. Terwijl in het zuiden van China de nadruk bijvoorbeeld veel meer lag op damp-hitte klachten. Daarnaast zijn er heel veel kleine schooltjes ontstaan omdat veel families een eigen stijl hadden. Qigong is dus heel veelzijdig en in het basisjaar ga kennismaken met technieken om je lichaam o.a. weerbaarder te maken.

In het basisjaar leer je:

  • Aarden
  • Bewegende Qigong
  • Staande Qigong
  • Meditatieve Qigong
  • Organen reinigen
  • Stretchoefeningen
  • Meridianen deblokkeren met Pai Da
  • En nog veel meer

Allemaal met als doel om lichamelijk, mentaal en emotioneel sterker te worden.Het basisjaar Qigong is dus vooral voor je eigen ontwikkeling. Het geeft je handvatten om een leven lang gezond en fit te blijven, want dat Qigong goed is voor je gezondheid is inmiddels in talloze wetenschappelijke publicaties aangetoond.

Na dit basisjaar kun je doorstromen naar de 2-jarige opleiding Medische Qigong.

Combineren met TCM

In het basisjaar Qigong kun je tegelijkertijd de propadeuse (BVO) Chinese geneeskunde volgen. In dit eerste jaar van de Chinese geneeskunde leer je de termen, basisprincipes van de TCM, meridianen, basis van de pols- en tongdiagnostiek, etc. Deze kennis heb je nodig om de Medische Qigong te kunnen volgen.

Wil je Qigong en het propadeuse samen volgen, meld je dan aan voor de BVO met Qigong. Je krijgt dan een flinke korting op de scholingen. Je betaalt dan geen € 3145,- maar slechts € 2295,- Dat s maar liefst € 850,- korting!

Data

Basisjaar Qigong:

/13-2/27-26-3/20-3/3-4/17-4/24-4/8-5/22-5/5-6/3-7/10-7/11-9/18-9/25-9/2-10 (examen)

Tijdstip: 10:00 tot 17:00

Locatie: School voor Clown, Concordiastraat 68 Utrecht

Kosten € 1895,- vrijgesteld van BTW

In combinatie met BVO zijn de kosten € 2295,- vrijgesteld van BTW

Prijs Basisjaar Qigong: € 1895,- excl. lunch vrijgesteld van BTW
Deze opleiding wordt geaccrediteerd door KTNO.
Studiebelasting: 40 ec’s