Basisjaar Qigong

Qigong is een onderdeel van de Chinese geneeskunde. In eerste instantie waren het fysieke oefeningen om het lichaam weerbaar te maken tegen kou, wind, vocht en andere klimaatsinvloeden. Later is het onderdeel geworden van de Chinese geneeskunde en sterk uitgebreidt. Medische Qigong is een specialisatie binnen de Chinese geneeskunde waarbij Qigong wordt gebruikt bij de genezing. Dit kan door cliënten Qigong oefeningen thuis te laten doen, maar ook via diverse healing technieken, waarbij hemel en aarde Qi worden gebruikt om disbalansen in de meridianen en organen te herstellen.

Er zijn enorm veel Qigong stijlen, elk met specifieke toepassingen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt draait het bij Qigong meestal niet om de fysieke bewegingen, maar juist om het werken met energie, concentratie en intentie. Meditatie, stretchoefeningen, liggende, zittende en staande qigong oefeningen zijn dus net zo belangrijk als de bewegende vormen.

Het basisjaar

Om te kunnen starten met Medische Qigong, dien je eerst een jaar Qigong beoefend te hebben, dit noemen we het basisjaar Qigong. In dit basisjaar leer je enorm veel Qigong technieken, zoals bewegende Qigong, stretchoefeningen en meditatieve oefeningen. Allemaal met als doel om lichamelijk, mentaal en emotioneel sterker te worden.

Het basisjaar Qigong is dus vooral voor je eigen ontwikkeling. Het geeft je handvatten om een leven lang gezond en fit te blijven, want dat Qigong goed is voor je gezondheid is inmiddels in talloze wetenschappelijke publicaties aangetoond.

Na dit basisjaar kun je doorstromen naar de 2-jarige opleiding Medische Qigong.

Data

Basisjaar Qigong:11-10, 8-11, 22-11, -12, 24-1, 7-2, 28-2, 14-3, 28-3, 11-4, 16-5, 30-5, 6-6, 20-6-2020/21

Tijdstip: 10:00 tot 17:00

Locatie Zonnebaan 18 te Utrecht

Prijs Basisjaar Qigong: € 1895,- excl. lunch vrijgesteld van BTW
Voor deze opleidingen worden geaccrediteerd door KTNO.
Studiebelasting: 40 ec’s